Sådan finder du vej i jobjunglen som ung

Sponsoreret indhold:

Der findes masser af sider, som er fyldt med jobopslag fra forskellige virksomheder. Både faglærte jobs, ufaglærte jobs, fritidsjobs og studiejobs, men ingen af siderne rummer alle jobopslag, der findes i Danmark. Det kan være en jungle at finde ud af, hvor du bør kigge, og hvor du bør søge.  Og måske er du endt ud med at have en bruger til flere forskellige jobsider, og kan nu ikke huske dit password til flere af dem.

Et andet problem kan også være, at netop fordi de her sider indeholder så mange forskellige typer jobs, så bliver du også eksponeret for en masse irrelevante jobs for dig, når du som ung prøver at finde et job. Her er et vigtigt redskab at finde de rigtige sider at benytte til jobsøgningen, da du der kan spare tid og kræfter og kun søge de relevante jobs for netop dig. Det er også sådanne steder, du kan hente den nødvendige hjælp og guidning i processen.

Fritidsjob

Hvis du er under 18 år, kan det være relevant for dig at finde et fritidsjob. Du bor muligvis stadig hjemme, og mangler måske et job, der kan supplere lommepengene fra mor og far. Det kan også være, dine forældre er trætte af at betale for dig, og nu er der sat et krav om, at du skal til at tjene dine egne penge. Uanset hvilken grund der ligger bag, så er det en god ide allerede som ung at komme ud og gøre sig sine første erfaringer på et arbejdsmarked. Det kan skabe et godt fundament for en opsparing til at flytte hjemmefra, og du får samtidig lov til at prøve nogle ting af og gøre dig erfaringer, som måske kan hjælpe dig senere i voksenlivet.

Gå ind og søg ungarbejder jobs på ungarbejde.dk, som samler fritidsjobs fra 2000 forskellige virksomheder. Du finder derfor ikke et job derinde, hvor de kræver en uddannelse eller erfaring, som du selvfølgelig ikke har kunne nå at erfare dig i din alder. Du kan derfor trygt søge et job derigennem, og samtidig kan du også hente hjælp til, hvilke regler der gælder for unge i arbejde, samt få hjælp til at udarbejde et CV.   

Studiejob

Det kan også være, at du er over 18, startet på et studie, og har fundet ud af, at SU’en ikke rækker meget længere end mors og fars lommepenge, så er der også hjælp at hente på studiejob-danmark.dk, hvor du kan finde studiejobs i Danmark. Her kan du både finde jobs, der kræver en vis portion faglighed, men også jobs, der lægger sig tættere op ad fritidsjobbet. Du kan også vælge job efter, hvor mange timer, du kan lægge i det, da der både skal være råd, men selvfølgelig også tid til at studere. Studiejob Danmark kan også hjælpe dig med et professionelt CV og sætte dig op med en job-agent, så du får besked om nye jobopslag automatisk.

Guides til at lande jobbet

Udover at finde den rigtige side at søge jobbet på, så er det også relevant at orientere sig omkring, hvordan man bør agere til jobsamtalen. Her kan man med fordel opsøge nogen med mere erfaring i det, der kan hjælpe en eller finde guides på nettet. Men vigtigst af alt er det at møde op forberedt og veloplagt.

Derudover findes der, som nævnt tidligere, på flere sider tips og tricks samt en skabelon til at udarbejde et CV og en ansøgning, så det fremstår mere professionelt og målrettet mod den ønskede virksomhed.