Er du parat til pendle til drømmejobbet?

Danmark er et lille land i forhold til afstandene mellem vores større byer, men alligevel har vi en “uvane” med helt at udelukke, at det er muligt at arbejde mere end 20-30 km fra vores hjem. Det kan muligvis have meget at gøre med samtidens demografiske tendens, hvor vi flytter ind til de større byer.

 

Men tænk blot på Tyskland og deres ganske velfungerende motorveje: Her pendler folk gerne 100-200 km til en nabo-storby, fordi det er et vilkår indenfor mange forskellige brancher og fordi projektarbejde fylder mere og mere på det moderne arbejdsmarked. I Danmark har vi typisk kun i omegnen af 30-50 km mellem de større byer, så transporttiden er endda væsentligt lavere her til lands.

 

Derfor bør du overveje, om du er parat til at undersøge dine muligheder for enten at flytte for at være attraktiv for din drømmebranche eller for at pendle til jobbet. Det er generelt set blevet billigere at tage offentlig transport og de fleste større danske byer har desuden ganske velfungerende lokalbusser og lignende. Tænk blot på Aarhus, der endelig har fået sin letbane! Det kommer også pendlere, der pendler over større afstande, til gode. Du slipper for meget besvær og en god del udgifter i forhold til parkering, hvis du parkerer ved endestationen af en metro, letbane eller S-bane og herefter lader dig transportere til den nærmeste station til arbejdet. Det giver også en langt større fleksibilitet i forhold til indkøbsture og kulturforbrug, at du ikke hele tiden skal forholde dig til om parkeringsbilletten udløber eller hvor du kan få lov at parkere i bykernen.

 

Nu vi taler om biler, så er det selvfølgelig ikke os alle forundt at have råd til de udgifter, der er forbundet med at eje en bil. Det er der heldigvis også råd for. Der findes leasingaftaler, hvor du ikke blot slipper for vedligehold og reparation på bilen, men også på en langt mere fleksibel måde kan råde over et køretøj. Der findes et væld af gode oversigter over de forskellige leasingudbyderes tilbud, start fx med at kaste et blik på https://leasingtilbud.com.

 

Sidst, men ikke mindst:
Når du er inde på de forskellige jobsider, bliver du så ofte stoppet af kravet om B-, C- eller D-kørekort? Det er irriterende at have denne praktiske mangel, hvis du opfylder alle de andre krav til jobbet. Hvorfor får du så ikke gjort noget ved det? Nu til dags kan du tage et almindeligt bilkørekort til under 10.000 kr og i løbet af 3 måneder. Det er altså en god tidsmæssig såvel som økonomisk investering i dine jobmuligheder, så du vil kunne søge og komme i betragtning til langt flere job – om bare 3 måneder!

 

Summa summarum: Gør dig selv lidt mere fleksibel og “mobil”, så åbner en helt ny jobhorisont op!