Sådan skriver du en god jobansøgning

Der findes mange forskellige måder at udfærdige en jobansøgning på, men den eneste regel der findes er at der ikke er nogle fælles regler. Alt efter hvilken branche man søger indenfor er der dog en masse retningslinjer for hvordan man bør gøre. Derfor skal det skråsikre sådan skriver du en god jobansøgning altid tages med et gran salt.

Den normale struktur
Ganske kort kan man sige at en traditionel ansøgning fylder en side og ens cv fylder en side. Selve ansøgningen skal udformes, som en ”fisk”. Den skal have et godt bid, altså noget som holder læseren fast. Dernæst skal den have en solid krop og til sidst må der gerne være et lille slag med halen i form af et tvist eller en anden side af dig selv, eksempelvis sportslige præstationer.

Målet med ansøgning
Man skal dog altid huske at målet som jobsøgende med ens jobansøgning er ikke at få jobbet, men at komme til samtalen. I sidste ende er det jo dig, som firmaet vurderer. De ansætter dig ikke på baggrund af ansøgningen, men på baggrund af samtaler og eventuelle tests. Omvendt kan man også sige at jobbet måske alligevel ikke er noget for dig, så fokuser på at komme til samtalen og ikke på jobbet.

Ring ALTID til kontaktpersonen
Noget der er rigtig vigtigt er at ringe til kontaktpersonen. På den måde kan du spore dig ind på hvem du skriver til og måske vil den pågældende person også kunne huske dig, når han sidder med bunken af ansøgninger. Der vil stort set altid under disse samtaler blive afsløret noget ”ekstra” og du kan også hurtigt finde ud af hvilke af de kvalifikationer de efterspørger, der er vigtige. Normalt er det jo sådan at det er den ideelle kandidat de efterspørger i job opslaget, mens virkeligheden tit er en anden.

Research
Du skal altid sætte dig ind i virksomhedens profil, produkter og værdier. Det nytter ikke noget at skrive i blinde. Og skulle det lykkes dig at komme til samtalen gælder det især om at sætte tid af til forberedelse til en jobsamtale.