Sådan sikrer du dig at finde et arbejde

Sådan sikrer du dig at finde et arbejde

Annonce

Det kan være svært at stå uden arbejde, mange prøver igennem livet at blive afskediget eller sige op, uden at have et andet arbejde at tyde til, med det samme. En måde at holde sig selv beskæftiget, samtidig med at man søger nyt arbejde, kan være at tage supplerende kurser, som kan hjælpe din faglige profil med at blive endnu mere skarp. En mulighed kunne være at tage kurser gennem AMU Nordjylland, og derigennem blive mere sikker i dit faglige arbejde. Med kurser i rygsækken, står du klar til at modtage nye udfordringer i dit arbejdsliv.

At være ledig har ændret sig gennem de senere år

Vores generelle syn på ledige og arbejdsløse, har igennem de senere år ændret sig radikalt. I starten af 70’erne havde mange folkevalgte partier et partiprogram, hvori ledighed blev erklæret som noget, de ledige ikke var selvforskyldte i. Denne opfattelse har ændret sig gennem årene. I dag er det et incitament-baseret ledigheds-program, som bliver praktiseret. I dag skal det være den enkelte lediges egen vilje og parathed, som afgøre hvorvidt man skal i arbejde igen. Man kan sige at vores ledigheds-processer er blevet stærkt inspireret af den liberale tankegang – “sin egen lykkes smed”.

Overvej at bruge din rådighedstid på selvrefleksion

Bliver man, en periode ledig, og står uden arbejde og indtægt kan det være svært at komme ud af, da man bliver økonomisk presset. Her er det for det første vigtigt at have sine dagpenge i orden, så udbetalingen kan ske umiddelbart efter arbejdsløsheden indtræffer. For det andet kan man, efter at dagpengene er blevet udbetalt, overveje at bruge tiden på at tænke over hvilket arbejde man gerne vil have, og hvordan man vil komme derhen. At stå uden arbejde kan virke tomt og meningsløst, hvis man ikke selv, aktivt udfylder denne tid med noget konstruktivt og berigende.

At være ledig betyder ikke at man er doven

Der er, desværre, opstået en tendens hvor det at være arbejdsløs, bliver sammenlignet med dovenskab eller at være uambitiøs. At være ledig betyder bestemt ikke dovenskab, eller manglende vilje til at få arbejde. Det er ofte de ledige, som bliver hårdest ramt af stress, som følge af de mange krav og reglementer der kommer med i posen som ledig. Som ledig er der et højt aktivitets-krav, som skal udfyldes, mange opslåede stillinger skal søges, så man hurtigst muligt kommer tilbage i arbejde. Dette kan bestemt ikke kaldes at være doven.

Alle kan blive ramt af arbejdsløshed

En anden myte, som rammer arbejdsløsheden, kan være af den kategoriske slags. At hævde at arbejdsløshed rammer bestemte erhverv, og udelukker andre, er en af de mange forkerte forestillinger man gør sig om arbejdsløshed. Arbejdsløshed kan ramme alle, både læger, skolelærer og ingeniører. Det kan derfor altid betale sig at overveje en teoretisk arbejdsløs tilværelse, så man ved hvad man skal gøre, hvis ledigheden banker på døren.