Sådan fravælger du de usunde vaner

Betalt indhold.

Det er alt for nemt at falde tilbage i sukker og andre usunde ting, der kan fylde en stor del i ens liv. Det er desværre sådan, at både sodavand, andet sukker og rygning er ekstremt dårligt for vores helbred. Vi har ikke godt af det. Men alligevel er det svært at stå imod. Der er dog nogle nemme metoder for at kunne lade de sunde vaner vinde frem i sit liv. Der er erstatninger, der kan vælges til, hvis det er for svært at stå imod. Du kan læse mere om sunde alternativer her.

 

Vælg e-cigaretten i stedet for

Har du en svaghed for cigaretter? Står du desværre i en situation, hvor du er blevet afhængig af rygning, og du ikke kan gå en dag, uden der skal en halv pakke ned, så skal det stoppes. Det skal stoppes for dit eget helbreds skyld. Det er nemlig meget skadeligt, og det er en usund vane, der kan føre flere helbredsmæssige problemer med sig. Det er derudover også dyrt at være fast ryger. E-cigaretten er et godt alternativ til den almindelig cigaret. Det er heldigvis nemt at skaffe sådan en, og så er det bedre for dit helbred.

 

Sæt et maksimum for slikforbrug

Du skal sætte en grænse for dig selv, hvis slik er din svaghed. 100 gram om fredagen skal være nok, og hvis du ellers får lyst til noget sødt i løbet ugen, kan du tage noget mørk chokolade. Selvfølgelig skal du ikke spise en helt pakke chokolade, men et stykke mørk chokolade er helt fint for dig. Ellers handler det om at spise hyppigt nok i løbet af dagen. Det er også okay at forkæle sig selv en gang i mellem, men du skal være opmærksom på, at det ikke bliver hver dag. Det er der, at det bliver til en usund vane.