Sådan finder du som ung et deltidsjob eller et studiejob

Annonce

Er du ung og søger et deltidsjob eller et studiejob, så får du her et par gode tips og tricks til din jobsøgning:

Deltidsjob efter skole

Når du er under 18 år, så søger du formentlig dit første fritidsjob. En af grundene er sikkert, at du gerne vil have flere lommepenge, men også fordi at følelsen ved at tjene sine egne penge giver en frihedsfølelse. Så kan dine forældre nemlig ikke bestemme, hvad du skal bruge dine penge til.

Nogle detailbutikker vælger at hænge et jobopslag i vinduet, og så kan du enten gå ind og hilse på, eller du kan aflevere en ansøgning – afhængigt af, hvad butikken ligger op til i jobopslaget. Men det kan være svært at vide, hvornår der kommer et nyt jobopslag i en tilfældig butik, så langt de fleste unge, de søger et deltidsjob via en jobportal.

På den måde kan du oprette en jobagent, som automatisk fortæller dig, hvornår der er nye jobs at søge i dit område.

Studiejob er attraktive

Mange studerende søger studiejob – enten som et relevant job i forhold til deres studie, eller som et godt økonomisk supplement til SU´en, det vil sige som ufaglært arbejdskraft. Du vil i din jobsøgning også opdage, at mange virksomheder opslår studiejobs til unge, som tager et sabbatår, før de begynder eller fortsætter på deres studie.

Et studiejob har derfor mange betydninger, hvilket ordet: Studiemedhjælper også har, men det er en helt anden historie.

Søger du et studiejob, så studer jobopslaget nøje. Forklar, hvilket kvaliteter du har i forhold til jobbet, men lad være med at oversælge dig selv. For er du overkvalificeret, så er der en del virksomheder, som bliver bange for, at du kommer til at kede dig i jobbet.

Gå derfor efter, at være en seriøs kandidat, som i skrift og tale bekræfter virksomheden i, at du er den helt rigtige studiemedhjælper for virksomheden. Så er dine chancer for at få jobbet væsentlig højere.

Du ønskes alt det bedste for din jobsøgning.