Opskriften til den perfekte ansøgning

Annonce

Overskriften er måske lidt misvisende, for man kan naturligt spørge sig selv: findes der én rigtig måde at skrive en ansøgning på? Dertil må svaret være et rungende nej. Der findes dog nogle guidelines, som altid vil være gode at følge. Man kan med fordel bruge en ansøgningsskabelon, når man leder efter drømmejobbet.

En ansøgning er oftest meget personlig, og derfor kan man ikke bare skrive det samme som alle andre. Man er nødt til at skille sig ud, for at arbejdsgiveren får lyst til at høre yderligere om dig og dine kompetencer.
Det betyder dog ikke, at der ikke findes en række gode råd, du kan følge. Så længe du sætter dit eget personlige præg, og får vinklet det på en måde, som afspejler dig, og det du kan tilbyde arbejdsgiveren.

Start med en fængende overskrift

Som overskriften på denne artikel, skal overskriften i din ansøgning være en slags appetitvækker for modtageren. Den skal give læseren lyst til at dykke dybere ned i ansøgningen – derfor må det også godt være en udfordrende overskrift.
Når man først har fanget modtagerens opmærksomhed, er kunsten at kunne bibeholde den i de efterfølgende linjer. Dét kan være en udfordring i sig selv.

Fremhæv din motivation & kompetencer

I og med at du har sendt en ansøgning til virksomheden, er de godt klar over, at du er interesseret i jobbet. Derfor behøves du ikke at spilde de dyrebare første linjer på at forklare det. Forklar hellere hvad det var ved stillingsopslaget, som fangede din opmærksomhed, og hvorfor du bare må have jobbet. På den måde viser du også, at du har sat dig ind i stillingen, og hvad den kræver af kompetencer.

Og netop dine kompetencer er vigtige at inddrage i din ansøgning. Sæt dem gerne op imod de udfordringer, som virksomheden beskriver i opslaget. Dermed bliver det nemmere for virksomheden, at forestille sig hvordan du kan løse konkrete problemstillinger i det daglige arbejde.

Slut ansøgningen godt af

Afslutningsvis kan du med fordel fortælle lidt om dine personlige styrker, da virksomheden dermed kan vurdere, om du rent personlighedsmæssigt også vil passe ind i arbejdskulturen.
Slut ansøgningen af med at skrive noget i retning af, at du glæder dig til at komme til samtale. Det udstråler overskud samt selvtillid, og det gør det dermed sværere at takke nej til din ansøgning.