Hvordan finder jeg et arbejde?

Annonce

I Danmark fylder arbejdsidentiteten en stor del. Det betyder at mange ikke føler de er noget, hvis ikke de har det rigtige arbejde, eller står helt uden. Ligeledes er der mange fordomme om arbejdsløse i vores samfund, trods størstedelen af disse viser sig at være usande. Om du er ung studerende eller leder efter et fuldtidsarbejde efter end uddannelse eller blot et ufaglært job, så kan jobsøgningsprocessen for mange være uoverkommelig. Der er mange led i en god jobsøgningsproces, så læs med herunder og få listet en lille håndfuld op af dem.

Et godt CV

Når du søger arbejde, så skal du være attraktiv alt efter dit erfaringsgrundlag. Hvis du stadig er under uddannelse, så er det derfor en god ide at finde et studierelevant job, der kan styrke dit CV, når du skal finde et arbejde. Det er ikke på alle studier, at det er muligt at få et studierelevant arbejde, da det kræver en vis faglighed at blive ansat i bestemte afdelinger. Trods den sparsomme tid og det sparsomme budget, vil du gøre klogt i at finde et frivilligt arbejde, hvor du arbejder i samme område, som du går efter, efter den endte uddannelse. På den måde skaffer du dig god erfaring.

En god ansøgning

Den gode ansøgning er alfa og omega. Det er dit førstehåndsindtryk for din potentielt kommende arbejdsgiver. Det sender derfor dårlige signaler, hvis du har mange stavefejl, en rodet struktur eller manglende oplysninger om dig. Din ansøgning skal være skarp og det hele handler om at du skal sælge dig selv. Det kan, efter janteloven, være grænseoverskridende at tale højt om sine talenter, men dette er en nødvendighed. Du skal fremstå interessant og bedre end alle de andre ansøgere, som firmaet også har haft. Hold derfor en formel tone, men stadig en tone, hvor din person skinner igennem.

Søg brede stillinger

Hvis du lige har færdiggjort en uddannelse, så kan det føles som et virvar at finde job alt efter din profession. Det er forskelligt på hvilke områder, der mangler arbejdskraft og derfor kan mange risikere at stå ledig i mange måneder efter endt uddannelse. Alt efter, hvilken del af arbejdsmarkedet du søger ind på, så søger nogle virksomheder udelukkende medarbejdere med stor erhvervserfaring, hvor uddannelse ikke er vægtet højest, mens andre virksomheder udelukkende ansætter efter uddannelse og profession. Du kan læse meget mere om det danske arbejdsmarked på  https://www.180grader.dk/, hvor der er artikler fra alt om kritikken af den til, hvilke professioner der er i højsæde lige nu. Søg derfor også jobs der ikke matcher din profession, da det er bedre end at være ledig.

Jobagenter

Der findes et væld af job-sider, hvor der løbende kommer samlede oversigter over nye jobopslag. Det gælder på samme måde som boligagenter på boligsider. Du indtaster dine søgekriterier og dine oplysninger, hvorigennem du vil blive kontaktet, når der er et jobopslag der matcher dine kriterier. På den måde slipper du for at skulle sidde online og tjekke opslag dag ud og dag ind, men kan i stedet bruge tiden på at indsamle dig erfaring til dit CV. Tilmeld dig gerne flere sider så du er sikret at få alle stillinger med. Det er forskelligt hvilke sider, der får information om hvilke jobs.