Har du kompetencerne til at arbejde på et kontor?

Annonce

At være arbejdssøgende, tvinger dig, til at reflektere over dine personlige kompetencer. Mange tænker, at man skal være en knag til elektronik, for at kunne arbejde i et kontor. Andre bliver måske skræmt væk, fra at søge stillinger i et kontor, da de ikke føler at de har de elektroniske færdigheder, til at ture søge. Men faktisk er der mange flere kompetencer, forbundet med at sidde på et kontor, end at være ferm til computere. Er du nysgerrig på, hvorvidt du har kompetencerne, til at arbejde i et kontor? Så læs med her, og lær lidt mere om hvad det kræver.

Hvilket type arbejde laver man på et kontor?

At arbejde på et kontor, kan indeholde mange forskellige opgaver. Man kan være kontorassistent, som afhængigt af firmaet, ofte står for at fakturerer. Derudover kan man arbejde med kundeservice, hvor man servicerer kunder telefonisk eller over e-mail. Mange i et kontor arbejder også med administrering, hvilket kan være økonomisk administrering af løn, men også personalemæssige eller organisatoriske forhold. Dog vil alle stillinger variere fra firma til firma, da hvert firma sidder med forskellige opgaver.

Er du organiseret og struktureret?

En vigtig egenskab at eje, for at kunne arbejde på et kontor, er at være organiseret og struktureret. Man skal kunne skabe et overblik over adskillige dokumenter, og det er en fordel hvis du kan tage en bunke rod og formå at strukturere det. Samtidig er det vigtigt at du er selvstændig, da en stor del af dit arbejde kommer til at foregå individuelt på en computer. Ved siden af dette er det en fordel at være lærenem, da elektronik hele tiden forbedres. Du vil derfor opleve på et kontor, at de forskellige styresystemer ofte bliver skiftet ud med en nyere version.

Huskeliste til kontorarbejde

Ender du med at søge et kontor arbejde, får du her en lille huskeliste, til at tage med dig. For det første er det vigtigt, at du husker på at få motioneret ved siden af arbejdet. Kontorarbejde er ofte stillesiddende, hvilket betyder at din krop stadig har brug for 2,5 timers ugentlig motion. Derudover kan du med fordel motionere udenfor, så du får dine 30 minutter dagslys ind. Når du begynder at arbejde på et kontor, er det vigtigt at lave forskellige øvelser, der forebygger at du får smerter i ryg og nakke. Du kan læse om forskellige øvelser her. Skulle din arbejdsplads mangle ergonomiske udstyr, kan du her læse om den ergonomiske mus ’mousetrapper’.