Gør dig selv attraktiv for arbejdsmarkedet

Gør dig selv attraktiv for arbejdsmarkedet

Annonce

At gøre sig selv nyttig og skabe værdig på arbejdspladsen er noget, som vi alle sammen prøver at efterleve. Vi mennesker vil af natur gerne være nyttige og vellidte der hvor, at vi er. Vi tager kurser for at blive dygtigere og klogere, men i lige så høj grad også for at være eftertragtet på arbejdsmarkedet generelt.
I en virksomhed er der altid brug for progression.

For at gøre dig selv attraktiv på arbejdsmarkedet, er du altså nødt til at være villig til at gøre lidt ekstra for det. Er du villig til at investere tid og måske også penge i et par kurser og videreuddannelser, så er du altså en del bedre stillet, end du var før.

Dygtiggør dig i de simpleste ting

Computere er dygtigere end nogensinde før, og vi behøver ikke at have den samme form for kendskab til det hele for at kunne klare os godt. Stort set alle de nyere programmer kan i dag med røde og blå streger fortælle os hvor, at der mangler enten det ene eller er for meget af det andet.

Du kommer altså langt ved bare at have world installeret. Men world er et værktøj, som kan en masse mere end det, som de fleste er klar over. Tag en world kursus og lær at bruge systemet og programmet ordentligt.

Hvis du kan mestre nogle af de mest simple programmer, så er der altså meget tid og afprøvning at spare i din arbejdstid – noget som din arbejdspartner højst sandsynligt vil sætte større pris på end du lige aner.

Få papir på det, som du kan

I dag er det desværre ikke bare nok at kunne noget. Vores fremtidige arbejdspladser gider ikke engang at kalde os til samtaler, hvis vi på papiret ”ikke kan noget”. Det er selvfølgelig ikke sådan, at man ikke er god til sit arbejde bare fordi, at man ikke har papir på det. Men det er desværre nødvendigt, hvis man gerne vil skille sig ud fra mængden. Tag en executive MBA og tilføj en rang på dit CV.
Resultater er selvfølgelig også rigtigt vigtigt! Så har du skabt gode resultater i dine tidligere stillinger, så sørg for at have det med. Vis din kommende arbejdsgiver, at du har udrettet noget, og at du er god til det, som du laver.
Det kan måske være med til at overbevise dem om, at det er dig, som de mangler i deres team.

Ansvar for egen læring

Skab progression i din udvikling. Vær nysgerrig og aldrig bange for at spørge.

Det er dem som ikke spørger, som ikke får svar på sine spørgsmål. Brug dine kolleger til at udvikle dig selv og omvendt. Via et godt og trygt arbejdsmiljø så er der plads til forbedringer og til at I vokser sammen.
Du skal ikke være bange for at søge eller at tage ansvar, hvis du tror, at du kan fuldføre arbejdet.

Tag eventuelt et kursus i projektledelse så du er ordentligt klædt på til jobbet.
Sørg for at følge virksomheden vision og mission, så du går den vej, som de ønsker. På den måde så opfylder du kravene selvom, at de måske ikke helt lever op til det, som du selv havde tænkt dig. Tag den større hat på, og arbejde henimod det, som er bedst for din arbejdsplads.