Fra arbejdsløs til selvstændig

Mange der er arbejdsløse bliver meget hurtigt træt af at være indkaldt til diverse samtaler om formidling af job og kontaktforløb. Man kan nemt blive rastløs, og derfor vælger flere og flere at starte deres egen virksomhed op fra bunden. Når du er din egen chef, så kommer du næppe udenom at skulle holde en del møder. Førhen blev der i virksomheder brugt ufatteligt mange ressourcer på at mødes ansigt til ansigt. Nu lever vi dog i en tid, som tilbyder nærmest uendelige alternativer. Det kunne for eksempel være ny teknologi til at afholde møder over telefon, Skype eller et tredje medie.  Dette kan gavne dig, fordi det er yderst ressourcebesparende, og muliggør ting som måske ikke økonomisk ville kunne lade sig gøre. Og dette behøver slet ikke at gå ud over kvaliteten af mødet. Som en sidegevinst kan din virksomhed spare på flere poster i budgettet, hvis du vælger at indføre en telefoniløsning. Evercall er en IT-virksomhed, som tilbyder telefoni til erhverv. Denne komplette pakke indeholder både omstillingsanlæg og mobil- og fastnettelefoni, som kan hjælpe din virksomhed med at afholde bedre og mere effektive møder, hvor det også sagtens vil være muligt at arbejde hjemmefra.

Gode overvejelser inden du starter din egen virksomhed

Det hele bør selvfølgelig starte med den gode idé. Er der noget, som du er særligt god til, eller er der noget, som du har en passion for at sælge og udbrede? Når du har den gode idé, så er det vigtigt, at du stadig kan være kritisk. Lav en markedsanalyse for at se, om din idé er så god, som du tror. Det nytter trods alt ikke noget at starte en virksomhed op fra bunden, hvis der ikke er nogen, som finder din virksomhed interessant. I markedsanalysen bør du for eksempel finde ud af, om der overhovedet er et marked, hvor meget det kan lade sig gøre at tjene på din idé, og hvilke potentielle konkurrenter du kommer til at støde på.

Derudover er det vigtigt at sætte tæring efter næring. Selvom det er et råd, som er i den mere kedelige ende, så er det meget væsentligt. Banken vil næppe hjælpe dig i gang, hvis det eneste du har er en god idé. Det er på den anden side heller ikke sikkert, at et banklån er den rigtige løsning for dig. Det kommer meget an på, hvilken type person man er.

 

Rådgivning er vigtigt

Sørg for at søge rådgivning. Intet menneske har nogensinde været ekspert på et givent område fra dag et af. Der er meget gratis rådgivning, som du kan benytte dig af. Undersøg hvad netop din kommune tilbyder. Ofte vil det være aftener på biblioteket, hvor der vil komme en person, som har erfaring med området, som vil dele ud af sine oplevelser. En anden ekspert er Skat. Når du skal registrere din virksomhed og starte dit momsregnskab, så tal med dem, som har mest forstand på det. De vil blot hjælpe dig, så du kan lave dit regnskab så præcist som muligt.