Få flere penge mellem hænderne indtil du igen kommer i job

Annonce

At være arbejdsløs kan være en identitetskrise i sig selv. Derudover kan det være en økonomisk krise, der kan forstærke de svære følelser. Det er derfor vigtigt hurtigt at komme tilbage i job, for igen at få styr på livsførelsen. Mens du arbejder på at finde det nye job, er der metoder til at mindske eller eliminere det økonomiske element og få flere penge mellem hænderne. Nedenfor kan du få gode råd til netop dette.

Forebyggelse er vigtigt

Selvom det ikke er det sjoveste og det man ønsker at tænke allermest på, så er det alligevel nødvendigt at forberede sig på at man kan blive arbejdsløs, selv når man er i job. Dette kan i sig selv give dig væsentligt flere penge som arbejdsløs, end hvis du ikke gør det. Helt konkret sker det ved at forsikre sig mod ledighed igennem en a-kasse. Hvis du ikke gør dette, vil du ende på kontanthjælp, når du mister jobbet og det er i bedste fald. Læs mere om gæld hos tænk.

Du kan nemlig kun opnå kontanthjælp, hvis du ikke ejer noget og hvis du ikke har personlig formue. Det kan derfor betyde at man må gå fra hus og hjem. Ved at forsikre sig er man sikret en indtægt som er uafhængig af formueforhold. Dertil kan man vælge lønsikring der sikrer en højere sats end dagpengesatsen, så du er sikker på at kunne fortsætte sin livsførelse mens du søger job på ny.

Lån penge

Hvis du som arbejdsløs alligevel står og mangler penge, kan det blive nødvendigt at låne penge. Man kan gå til sin bank og optage et forbrugslån, ligesom der findes et hav af online låneudbydere. Er det muligt at låne af familie, uden renter, er dette at foretrække. Her anbefales det at der laves et gældsbevis, med aftale om hvordan gælden afvikles over tid. På denne måde holdes du op på aftalen og der er styr på sagerne.

Skær ned på udgifter

En anden helt konkret måde at få flere penge mellem hænderne på, er ved at skære ned på eksisterende faste udgifter. Se dine udgifter igennem og se om der er noget du kan skære helt fra, eller indhent nye tilbud på eksisterende aftaler. Der er ofte noget at komme efter ved især forsikringsabonnementer og lignende. Derudover kan man nogle gange skære store udgifter fra som bil, da man ikke længere skal bruge den på job.

Omlæg budgettet

I relation og forlængelse af ovenstående kan det være en god idé at omlægge budgettet og se om det er sammensat hensigtsmæssigt. Lav en ny vurdering af dine indtægter og udgifter og læg budget herud fra, så du ved hvad du har at gøre godt med i forhold til rådighedsbeløb.
I bund og grund handler det om at bruge sin sunde fornuft for at få flere penge mellem hænderne. Følg mundhældet ”at sætte tæring efter næring”, hvilket du vil komme langt med. Falder indkomsten må man sætte forbruget med, hvilket er sund fornuft.