Er du medlem af den rette fagforening?

Det er altid et godt spørgsmål at stille sig selv hvis man arbejder; Er du medlem af den rette fagforening? Her i landet har vi en meget god kultur for at være meldt ind i en fagforening og vi har mange forskellige fagforeninger at vælge imellem. Man kan derfor også tillade sig at være en lille smule kræsen med præcis hvilken fagforening, man er medlem af.

I denne artikel får du nogle gode råd om ting du bør overveje i forbindelse med medlemskabet af en fagforening. Læs mere her hvis det har interesse for dig.

Hvad er dine arbejdsforhold?

Det er først og fremmest en god idé nøje at overveje sine arbejdsforhold. Det kan nemlig have meget stor indflydelse på hvilken fagforening du skal være meldt til. Det er for eksempel en meget god ide for nogle arbejdere i Danmark at være medlem af dansk magisterforening. Imens det er meget bedre fra nogle andre arbejder at være med til en helt anden fagforening. Hvilken fagforening passer til dig?

Prøv først at vurdere hvad du præcist har brug for i en fagforening. Er du for eksempel almindeligt lønnet arbejder eller er du selvstændig? Hvis du er selvstændig, så skal du have fat i en fagforening, der har forstand på at rådgive selvstændige personer som dig.

Omvendt kan det også være at du er i en helt særlig branche, såsom undervisningsbranchen. I så fald kan du prøve at finde frem til en god fagforening, som er vant til at rådgive lærer og lignende. På den måde vil de være bedre i stand til at hjælpe lige præcis dig i din situation.

Hvor mange penge giver du i måneden?

Prøv samtidig også at vurdere hvor mange penge du giver i måneden for medlemskabet af din nuværende fagforening. Føler du at du giver for meget?

Der kan være ret store prisforskelle mellem de forskellige fagforeninger. Det er derfor en god ide at overveje det nøje for at se, om du eventuelt skifte over til en ny. Du kan meget hurtigt finde frem til, hvilke priser de forskellige fagforeninger kører med, inde på deres hjemmesider.

Hvor god en kundeservice oplever du?

Vær samtidig også en smule kritisk over for hvilken type kundeservice du oplever i din fagforening. Denne kundeservice skal være helt i orden og du skal føle, at din forening er der for at hjælpe dig. Hvis du ikke føler det i din nuværende fagforening, så er det på tide at skifte over til en ny.