En nem måde at få en lønforhøjelse på

I Danmark er den nemmeste måde at få en lønforhøjelse ved at skifte job. Så enkelt kan det siges. Det er jo typisk sådan at mange virksomheder er relativt åbne omkring lønninger og det kan derfor være svært for de andre ansatte at acceptere at en enkelt ansat tjener væsentligt mere end de andre. Derfor er det bedre at få et nyt job. På den måde kan virksomheden bedre argumentere for dine lønkrav, da det er temmelig komplekst at sammenligne to menneskers kompetencer, hvis deres baggrund er vidt forskellig.

Overvej rekrutteringsbureau
Det er altid en god idé at søge jobs de steder man kender til og drømmer om at arbejde. Mange virksomheder modtager gerne uopfordrede ansøgninger, da det kan spare dem for tid og kræfter set i forhold til det at slå ledige stillinger op og hive 5 mennesker til samtale. Så hellere lad motiverede folk komme til dem. Men hvis du har søgt dine få realistiske drømmestillinger uden held kan en rekrutteringsagent måske være vejen frem, da de laver alt det hårde benarbejde for dig og firmaet. Det eneste du skal, er at bruge en masse tid på forberedelse til en jobsamtale, som din agent skaffer dig.

Agenten finder sjældent dig
Men husk, at med mindre du er i en meget lille branche hvor alle kender alle eller du har en kometkarriere, er du nødt til selv at gøre opmærksom på dig selv og henvende dig hos bureauerne. Rekrutteringsagenten har muligvis et job lige til dig, men kender han dig ikke, får en anden kandidat nok jobbet.