En hverdag som passer til dig

I Danmark er mange af os heldigvis så privilegerede, at vi har masser af valgmuligheder, når det kommer til valg af karriere.

Dette store udvalg og samfundets generelle høje forventninger til os og vores ambitiøse karrierevalg, kan dog for mange føles som et stort pres.

Af og til kan følelsen af pres fra omgivelserne forvirre os og gøre os i tvivl om hvilken retning, vi skal vælge. Her kommer et par ting, du kan tænke over, hvis du vil skære helt ind til benet, hvilken slags hverdag du trives bedst i.

Vi er alle forskellige med hver vores temperamenter og hver vores naturlige tempi.

I hverdagens travle trummerum kan man let glemme at være opmærksom på hvordan man trives i det, man foretager sig.

Det er klart, at det ville tage en del effektivitet ud af mange arbejdspladser eller uddannelser, hvis alle skulle bruge tid på at mærke efter i maven hver dag, inden de skulle gå i gang med arbejdet. Dog er det vigtigt, i ét eller andet omfang, at være opmærksom på sin krops signaler, hvis man vil undgå at blive for længe i en hverdag, som ikke er optimal.

Når man vælger sin levevej, er der mange som tager udgangspunkt i enten deres interesser eller det økonomiske, og der er bestemt ikke noget galt med at tage udgangspunkt i nogle af dem. Dog er en anden vigtig faktor fx at overveje hvilke typer jobs, som giver plads til fordybelse og fokus på detaljen og hvilke som kræver, at man er hurtig og skødesløs.

Havner man i et job, hvor det ønskede tempo og/eller temperament ikke matcher ens naturlige flow, kan man nemlig let komme til at føle sig både utilstrækkelig og malplaceret i sin hverdag.

Derudover er det også værd at overveje, om man ønsker at leve for at arbejde, eller arbejde for at leve. Har man lyst til at beskæftige sig professionelt med ens hobby, eller vil man holde den hellig og lade den være et frirum, som udelukkende bringer glæde og ikke penge. Der er ikke nogen måde at anskue sin karriere på, som er rigtig eller forkert, så længe man selv har det godt med den.

Drømmer du om at tage et kursus, som kan få dig på rette spor, kan du heldigvis nemt og hurtigt låne penge her.

Livet er kort og de fleste af os bruger mange af døgnets vågne timer på vores arbejde, så hvis det er muligt at optimere din nuværende arbejdssituation, så sæt dit indre kompas mod en hverdag, som passer bedre til dig.