5 gode råd: Sådan kommer du på kursus

I en verden hvor CV’er, LinkedIn og personlige kompetencer fylder meget på arbejdsmarkedet, er det vigtigere end nogensinde før at udvikle sig selv og udvide sine kompetenceområder. Konkurrencen mellem private og offentlige virksomheder skærpes yderligere, og flere og flere virksomheder sender derfor deres medarbejdere på kurser eller på efteruddannelser, således at firmaet og dets medarbejdere kan stå forrest og udvikle sig indenfor den givne branche.

Kunne du også godt tænke dig at videreudvikle dine arbejdsmæssige kompetencer, eller trænger du blot til en udfordring på din arbejdsplads, så kan et kursus ligeledes være den helt rette løsning for dig. Det er dog ikke alle firmaer eller chefer, der har fået øjnene op for, hvor givende det kan være at sende en medarbejder på kursus. Du kan læse med her, hvor vi giver 5 gode råd til, hvordan du kan overbevise din chef eller din ledelse om at komme på kursus.

 

1)    Undersøg dine muligheder

Et kursus kan bestå af mange ting, og det er derfor vigtigt, at du forinden undersøger, hvilke kurser der findes indenfor din branche og dit område. Er der flere kurser, som du finder interessant, kan det være en fordel at sætte sig ned og vurdere, hvilke færdigheder og kompetencer du rent faktisk gerne vil have med i rygsækken, når kurset er slut. Derudover skal du tænke realistisk i forhold til, hvad der kan lade sig gøre angående tid, geografi og økonomi.

 

2)    Gør dit forarbejde

Har du fundet et kursus, du finder interessant, er det nu op til dig at gøre forarbejdet, således at din chef ikke kan andet end at sige ja til dig. Ved at gøre dit forarbejde sikrer du dig, at chefen ikke stiller spørgsmål, som du ikke kan besvare. Samtidig virker du engageret og motiveret til at komme afsted, og dette styrker dine chancer for at komme på kursus.

 

3)    Understreg alle fordelene

Udover at et kursus kan være en god chance for dig, er det ligeledes et stort plus for dit firma. Ved at sende sine medarbejdere på kursus kan din arbejdsplads nemlig sikre sig, at de erhverver sig den nyeste viden indenfor branchen. Derudover får de en medarbejder tilbage fra kurset, som er motiveret og klar på at gøre en ekstra indsats for at vise, at kurset var en investering for firmaet.

 

4)    Hold dit firma opdateret

Har chefen sagt ja til at lade dig komme på kursus, er det vigtigt, at du beviser, at det var den rette beslutning. Dette kan du blandt andet gøre ved hele tiden at holde dem opdateret, således at de ved præcis, hvad du lærer og får ud af kurset. En nem måde at gøre dette på er ved at foreslå dit firma at gennemføre en kursusevaluering under og efter kurset. Med en kursusevaluering kan din arbejdsplads følge med i din udvikling og få indtryk af, om et kursus fremover ville være en god idé for andre medarbejdere.

 

5)    Tag gejsten med tilbage på arbejdspladsen

Et kursus kan være en god mulighed for dig, der gerne vil udvikle dig selv eller din arbejdsplads. Du kan med et kursus opnå en helt ny indsigt i din branche samt få en ny gejst til at videregive denne viden og erfaring med resten af dine medarbejdere. Sørg derfor for at holde fast i gejsten fra kurset, når det er afsluttet, så hele virksomheden får glæde af dit kursus.