3 tips til at bruge dit netværk i din jobansøgning

Dette er en sponsoreret artikel

Man hører ofte at netværket er nøgleordet, når det gælder jagten på et job. Flere og flere finder nyt job igennem deres netværk. Herunder får du et par gode råd til, hvordan du kan bruge dit netværk i din jobsøgning.

 

Brug dit nuværende netværk og forsøg samtidig at skabe nye relationer

  • Vær synlig på de sociale medier. Gør folk opmærksomme på, at du søger job. Skriv på Facebook, LinkedIn og andre sociale medier, at du er jobsøgende. Således gør du dit netværk opmærksom på din jobsøgning, og måske sidder der en person i dit netværk, som kan tippe dig om et job eller en virksomhed, som søger en medarbejder med din profil.
  • Mange kender én, som kender én der arbejder i den virksomhed, som du godt kunne tænke dig at arbejde i. Eller måske kender du en, som er ansat i en stilling, som du drømmer om. Uanset hvad er det en god idé at kontakte interessante personer i dit netværk, for at høre deres vej til drømmejobbet. Spørg om personen har lyst til at mødes over en kop kaffe, hvor du kan få lejlighed til at stille spørgsmål og få gode råd, til hvordan du opnår at blive ansat i en lignende stilling.
  • Er du medlem af en fagforening, er det værd at undersøge om de afholder netværksmøder. Mange fagforeninger indbyder deres medlemmer til netværksmøder, hvor man har mulighed for at møde nye mennesker og dermed også udvide sit netværk.

 

Husk at stoppe op

Jobsøgningsprocessen kan sommetider var hård. Måske føler du, at du træder vander, og at det sommetider er lidt surt? Husk at holde fri fra jobsøgningen engang imellem, og giv dig selv lov til at slappe af og forkæle dig selv. Hvis økonomien er presset kan du nemt optage et kviklån, som passer til dit behov og som kan forsøde hverdagen. Se mere her.